onsdag 3. februar 2010

2 skilling 1810

På grunn av dårlige tiden for sølvverket ble myntverket på Kongsberg lagt ned i 1806. Det var lite sølv å lage mynter av og man fant ut at det var billigere å lage myntene i Danmark og sende dem til Norge. Men så brøt det ut krig og forbindelsen mellom Danmark og Norge ble brutt pga britisk blokkade. Myntverket ble så åpnet igjen i 1807. Utstyret var avhendet og det var vanskelig å skaffe nytt, derfor hadde man lite å hjelpe seg med under den nye produksjonen. Dette gjør at de norske myntene preget mellom 1807 og 1814 er svært primitive og har stor variasjon fra stempel til stempel.

En av myntene som det ble laget mest av i løpet av denne perioden er 2 skilling 1810. Det er en stor kobbermynt. Mynten var forøvrig bare gyldig til 1816.

Den finnes i svært mange varianter som vist på bildene. Det er ikke de 6 samme som er avbildet på de to bildene, men 6 andre. Legg merke til forskjellen på kronene over monogrammet, tegnene ved siden av totallet og hvordan alt står litt forskjellig plassert.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar